FAQ’s

FAQ’s2024-05-05T14:05:22+02:00

Veelgestelde vragen

Naar aanleiding van de emails die jullie ons in de loop der tijd hebben gestuurd vind je hier een selectie van de meest voorkomende vragen. Heb je nog andere vragen? We beantwoorden ze graag! Stuur ons een mail op welkom@neiacademy.nl

We hopen je in de toekomst te ontmoeten!

Team NEI Academy

1. Hoe werkt de O-ringtest?2024-01-17T21:17:25+01:00

Bij NEI zijn twee vingers voldoende om te kunnen testen. De bi-digitale O-ringtest is ontwikkeld door Dr. Yoshiaki Omura uit Japan. NEI gebruikt de O-ringtest, gevormd door de duim en een van de andere vingers van dezelfde hand. Met deze vingers vorm je een ‘O’ en direct na het stellen van een vraag aan het onderbewuste trek je met een zachte stabiele kracht aan de vingers.
Sterk: als de vingers met enige inspanning niet van elkaar gaan.
Zwak: als de vingers met gemak van elkaar gaan.

Een sterke spier wordt zwak bij incongruentie. Zo zal een emotioneel beladen woord, situatie een resonantie oproepen, waardoor de spier verzwakt. Alleen al bij een gedachte of herinnering aan een stressvolle situatie wordt men zwak door de compensatie of verdedigingsmechanismen die optreden. Dit resulteert in een verlies van spierspanning in het hele lichaam. Ook als een lichaamspunt wordt aangeraakt wat resoneert met een pijnpunt of een verzwakt orgaan reflexpunt (ORP), zal de spier zwak worden.

Een zwakke spier is een teken van stress als reactie op een trigger en betekent dat je een opening hebt om verder te kunnen testen. Bij twijfel over de betekenis van een sterke of zwakke spier kun je met het onderbewuste van de te testen persoon een afspraak maken. Het lichaam reageert direct op instructies. Ook als je tijdens het testen twijfelt, kun je het nog eens expliciet aan het onderbewuste vragen: ‘als dat echt zo is dan ben je nu ijzersterk of superzwak’.

2. Hoe werkt de biotensor?2024-01-17T20:59:52+01:00

De Biotensors bestaat uit een handvat, een flexibele spriet (de tensor) en een contragewicht. De Biotensor kan trillingen opvangen en onderlinge verschillen waarnemen. Met dit apparaat kunnen we meten hoeveel energie op een bepaald moment op een bepaalde plaats aanwezig is. Ook kunnen we meten of een supplement geschikt is voor een persoon. Het werken met de Biotensor gaat razendsnel. Binnen een minuut kunnen er tientallen producten getest worden.

3. Wanneer gebruiken wij de O-ringtest en wanneer de biotensor?2024-01-26T09:18:23+01:00

De O-ringtest gebruiken wij om de oorzaak van ongemak, ziekte en trauma te testen. Ook gebruiken wij de O-ringtest om iemand op alle niveaus sterk te maken op doelen die men wil bereiken. De O-ringtest is de testmethode die bij de NEI-methode hoort, zoals door Dr. Roy Martina geïntroduceerd in 1995.

De Biotensor werd voornamelijk gebruikt in de INTEGRA opleiding. Dit is een systeem om snel de oorzaak van lichamelijke klachten op te sporen en te behandelen waarvoor vaak vele testfilters werden gebruikt. De Biotensor gebruiken wij alleen bij het uittesten van een fysieke klacht waarbij het vinden van supplementen en voedingsmiddelen aan de orde is.

4. Welke onderwerpen komen aan bod?2024-05-05T14:29:19+02:00

Je kan het zo gek niet noemen. Als je de O-ringtest eenmaal geleerd heb dan kan je vervolgens letterlijk alles testen. We geven je een heleboel ingangen en protocollen om mee aan de slag te gaan. Denk aan belemmerende overtuigingen, verslavingen, zwangerschap, alleengeboren tweelingen, issues met geld, geboortetrauma, allergieën, ovrgedragen patronen en emoties, kinderen testen etc…. En in de Vervolgmodule komen daar nog gemiste basisbehoeften, de acute stress test, vergeving en het Rode Draad protocol bij.

5. Wat krijg ik aan geschreven materiaal?2024-05-05T14:28:06+02:00

Je ontvangt tijdens de Basismodule een zeer uitgebreide opleidingsmap met alle achtergrondinformatie over NEI, het volledig uitgewerkte test protocol en heel veel ingangen en overtuigingen om mee aan de slag te gaan. Bij de Vervolgmodule ontvang je er nog een uitgebreide inhoud bij over de Basisbehoeften, het Rode Draad protocol, Vergeving, etc. Je ontvangt ook een geplastificeerde flowchart met alle stappen van het protocol, emoties en integratiezinnen.

6. Waarom hebben wij het over NEI-coaches en niet therapeuten?2024-05-06T14:24:55+02:00
Allereerst is het voor de deelnemer mogelijk om beide te gebruiken.
Ik denk dat voor ons het woord coaching wat meer toekomstgericht is, wat actiever en wat ‘lichter’ dan het woord therapie. Misschien geeft therapie ons meer het gevoel dat er van alles gefixt moet worden, dat er iets mis is of dat er diep in het verleden gegraven moet worden. En NEI is supereffectief, waarbij de oorzaak van ongewenste patronen, overtuigingen en gedrag soms wel, maar vaak ook niet voortkomt uit diepgeworteld trauma.
Ga naar de bovenkant