Bij NEI zijn twee vingers voldoende om te kunnen testen. De bi-digitale O-ringtest is ontwikkeld door Dr. Yoshiaki Omura uit Japan. NEI is in 1995 geïntroduceerd door Dr. Roy Martina en met gebruik van de O-ringtest. Deze ‘O’ wordt gevormd door de duim en een van de andere vingers van dezelfde hand. Direct na het stellen van een vraag aan het onderbewuste trek je met een zachte stabiele kracht aan de vingers.
Sterk: als de vingers met enige inspanning niet van elkaar gaan.
Zwak: als de vingers met gemak van elkaar gaan.

Een sterke spier wordt zwak bij incongruentie. Zo zal een emotioneel beladen woord, situatie een resonantie oproepen, waardoor de spier verzwakt. Alleen al bij een gedachte of herinnering aan een stressvolle situatie wordt men zwak door de compensatie of verdedigingsmechanismen die optreden. Dit resulteert in een verlies van spierspanning in het hele lichaam. Ook als een lichaamspunt wordt aangeraakt wat resoneert met een pijnpunt of een verzwakt orgaan reflexpunt (ORP), zal de spier zwak worden.

Een zwakke spier is een teken van stress als reactie op een trigger en betekent dat je een opening hebt om verder te kunnen testen. Bij twijfel over de betekenis van een sterke of zwakke spier kun je met het onderbewuste van de te testen persoon een afspraak maken. Het lichaam reageert direct op instructies. Ook als je tijdens het testen twijfelt, kun je het nog eens expliciet aan het onderbewuste vragen: ‘als dat echt zo is dan ben je nu ijzersterk of superzwak’.

In onze opleiding staat de O-ringtest samen met het protocol centraal. Hiermee kun je werkelijk alles aanpakken: emoties, (generationeel)trauma, overtuigingen, verslavingen, zwangerschap, overgenomen emoties, karma, basisbehoeften et cetera.